Jeppe Just

Jeppe Just Instituttet

Jeppe Just Instituttet blev dannet i 2011 og består af Matias Seibæk, David Hildebrandt og Jeppe Just Christensen. Jeppe Just Instituttet spiller sange som består af melodier, vuggesange og drukkenbolt-viser som er instrumenteret for forskellige om- og hjemmebyggede instrumenter. Derudover bruger bandet bl.a. mundharper, melodikaer, sav, vinategeorgler, strengeinstrumenter, sang, div. slagtøjsinstrumenter og forskelligt slags isenkram.

Sangene har referencer til bodegamiljøer, tivoli, vuggeviser, havefester, fest og ballade, og med meget stærke elementer af nostalgi, sentimentalitet og svunden tid.

Til aftenens koncert spiller Jeppe Just Instituttet både nyt og gammelt materiale. Til lejligheden er der blevet skrevet 4 nye numre. De nye numre har en lidt mere direkte rytmisk tilgang og har bl.a. mere guitar, trommer og sang i centrum. Som i andre numre er “teksterne” uden betydning og skrevet på en slags nonsens dansk-engelsk, blandet med gutturale og andre slags mundlyde. Der er en stor kærlighed til tidligere tiders pigtråd og rockabilly musik, selvom der også sniger sig strukturelle teknikker ind i musikken, som er mere systematisk tænkt.

Biografi

Jeppe Just Christensen er uddannet i komposition og musikteori på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2005. Har modtaget undervisning af bl.a. Ivar Froundberg, Hans Abrahamsen, Niels Rosing-Schow og Bent Sørensen. Fra 2005-06 læste han på Hochschule für Musik, Karlsruhe hos Wolfgang Rihm.

Debuterede fra DKDM i 2008.
Fra 2011 underviser han i komposition på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og holder bl.a. også foredrag og workshops på musikforeninger, gymnasier og folkeskoler. Sidder også i den kunstneriske ledelse på DKDMs Pulsar Festival, med særligt henblik på samarbejdet med Kunstakademiet. Har været formand for Dansk Komponistforenings Fordelingsråd og medlem af Kodas Båndudvalg. Sidder pt. i Københavns Musikudvalg. Jeppe Just har modtaget adskillige priser og stipendier bl.a. Wilhelm Hansen prisen i 2007, Léonie Sonnings stipendiat i 2009. samt 3-årigt stipendium fra Statens Kunstfond, 2011-14. Præmieret af Stantens Kunstfond 2015 for udgivelsen Songs and Movemnets. 2009-2010 var han huskomponist hos Athelas Sinfonietta Copenhagen.